Isänpäivää viettää monenlaisia isiä

Tämä isänpäivä on monelle isälle ensimmäinen isänpäivä ilman sitä omaa rakasta lasta. Se on sitä myös poikani isälle. Se, että lasta ei enää ole, ei tee isästä yhtään vähemmän isää. Monelle isälle tämä päivä on ensimmäinen oman lapsen kanssa.

Sanoin monta kertaa pojalle, että hän on todella onnekas, koska hänellä on maailman paras isä. Ja hän tiesi sen kyllä. Jos poika eläisi, hän sanoisi isälleen monta kertaa: "Onnea isi! Rakastan sinua. I love you. Jag älskar dig. Ich liebe dich. Isi kuulitko sinä. Rakastan sinua." Poika varmistaisi, onhan kakku varmasti hyvää isän mielestä. Pitäähän isä varmasti pojan antamasta lahjasta. Sohvalla poika painaisi päänsä isän olkapäätä vasten, kun istuisivat vierekkäin. Ja olisi onnellisen näköinen. Ja isäkin olisi onnellinen.

Olen kohdannut elämässäni myös sellaisen isän, joka nostaa lapsensa hiuksista ilmaan ja antaa piiskaa nokkosilla. Sellainen isä on tullut nähtyä, jolla ei ole mitään hyvää sanottavaa lapselleen, silti odottaa saavansa lapsensa käskytettäväkseen. Sellainenkin isä on elämässä ollut, joka joi vaikka lapsensa säästöpossun rahat. Niiden jälkeen kyllä tunnistaa hyvän isän. Jotta saisi kunnioitusta, täytyy ensin itse kunnioittaa. Myös lapsi ansaitsee sen, että tulee kuulluksi ja arvostetuksi omana itsenään. On isiä, jotka asettavat lapsen itsensä edelle. Ja on niitä, jotka asettavat itsensä lapsen edelle.

Pojan isoveli on hyvä isä lapselleen. Heitä on ilo katsoa yhdessä. Pojan isälle hänen lapsensa ovat kaikki kaikessa. Ja se kyllä näkyi ja näkyy. Nämä kaksi elämässäni vaikuttavaa miestä ovat loistavia isiä. Heille kummallekin haluan toivottaa sydämestäni hyvää isänpäivää:

Hyvää hyvien isien päivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!

Suositut tekstit