Epätoivosta epätoivoon

Eilen sunnuntaina huomasimme kotona, että silmien valkuaiset alkoivat näyttää keltaisilta. Poika vain nukkui. Ruokaa meni yhden käden sormin laskettavat lusikalliset. Ihottuma levisi entisestään.

Päädyimme osastolle, jonne joka tapauksessa olisi menty maanantaina magneettikuviin. Yritin kovasti tuoda ilmi sitä, että 4 päivää uuden kipulääkkeen jälkeen alkoi ihottuma, pissa muuttui tummaksi ja heti lääkkeen aloituksen jälkeen poika jumittui sänkyyn. Väitin ongelmiemme johtuvan tuosta uudesta lääkkeestä.

Tätä kirjoitettaessa poika on nukutettuna magneettikuvaustuubissa. Kaikki sapen ja maksan ongelmat voivat johtua myös siitä, että kasvaimet ovat pyrähtäneet kasvuun. Huomenna viimeistään saamme röntgenlääkärin lausunnon, joka antaa vastauksia siihen.

Koska bilirubiiniarvot olivat selvästi koholla, osaston lääkäri oli onneksi halukas kokeilemaan jättää tuon uuden lääketuttavuuden pois ja korvaamaan sen pitkäkestoisella morfiinilla. Tai sitten, jos kasvaimet ovat kasvaneet, voi olla, että syöpälääke lopetetaan ja kipupumppu otetaan käyttöön. Sitähän on haluttu säästellä nyt myöhempään tarpeeseen.

Tämä epätoivo on voimia syövää. Eilen sain paniikkikohtauksen kotona sen jälkeen, kun olin soittanut osastolle. Pojan isän kanssa pelkäämme, että se kammoamamme lopun alku on pian käsillä. Isä oli jo nähnyt unta siitä, miten kotimme oli kaivinkoneella purettu pois. Itse valvoin ja itkin tuntikaupalla viime yönä.

1 kommentti:

  1. On sydäntäsärkevää lukea teidän tarinaa��Laitan sormet ristiin ja toivon lähellenne paljon lohduttavia ja auttavia ihmisiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Se julkaistaan, kun olen sen tarkistanut.

Suositut tekstit