Tärkeitä ja ei niin tärkeitä asioita

Tärkeää on kuulla ja nähdä. Tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tuntea auringon säteet iholla, kuulla lintujen laulu, haistaa tuomen kukkien ja kielojen tuoksu. Tärkeää on olla läsnä jokaisessa hetkessä. Olla läsnä myös läheiselle, silloin kun rakas ihminen on siinä. Kunnioittaa toisen ihmisen oikeutta olla juuri hän. Hän ei ole minun elämäni jatke vaan oman elämänsä haltija.
Tärkeää on osata olla kiitollinen. Vain kiitollinen mieli pystyy kokemaan onnen. Tärkeää on myös rakastaa, sillä mikään ei ole suurempaa kuin rakkaus. Tärkeää on myös olla armollinen itselleen ja läheisille.

Tärkeää ei ole hankkia tavaroita ja rahaa. Tärkeää ei ole näyttää kauniilta ja pukeutua kalliisiin merkkivaatteisiin. Tärkeää ei ole uhrata kaikkea tarmoa ja aikaa työlle. Ei myöskään ole tärkeää tietää kaikesta kaikki. Tärkeää ei ole tavoitella koko ajan jotain parempaa ja enemmän, sillä se tie vie elämästä ilon.

Poika on ollut koko elämänsä meidän keskipisteemme. Se Kaikkein Tärkein. On sitä tällä hetkellä vieläkin enemmän. Poika on syntymällään, olemuksellaan ja  elämällään opettanut meille kaikkein eniten sitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Tulevaisuudessa poika opettaa meille jotain myös kuolemasta. Sekin on tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se julkaistaan, kun olen sen tarkistanut.

Suositut tekstit