Aika taitaa käydä vähiin

Maksan toiminnan heikkenemistä, pissaamisongelmia, vatsan turpoamista, nesteen kerääntymistä elimistöön, runsasta askitesta, miltä kuulostaa? Lisätään siihen tukkeutuneet sappitiehyet ja kohonneet bilirubiinit. Kourallinen pillereitä aamuin, illoin.

Eilen asennettiin keskuslaskimokatedrin rinnalle kaksi uutta piuhaa. Toinen avaa sappitiehyttä ja onnistuneesti toimii siinä mielessä, että veriarvot lähtivät paranemaan. Toinen letku tulee suoraan vatsanpeitteiden läpi virtsarakosta. Se ei toimi ihan yhtä hyvin tai sitten virtsarakkoon ei vain muodostu riittävästi pissaa. Eivät ole oikein tyytyväisiä pissan määrään. Vatsan nahka pingottaa piukeana. Vatsa on täynnä askitesta. Nesteitä on, mutta väärässä paikassa.

Nukuin viime yön pojan vieressä retkivuoteessa. Olisi halunnut minut tänäänkin viereen nukkumaan. Huomenna lupasin jäädä, nyt on pakko käydä kotona välillä kunnolla peseytymässä.

Askel on raskas. Sitä raskaampi on mieli. Ei tässä paljon heppoiset mielialalääkkeet tunnu. Tuntuu siltä, että parempaa puudutusta olisi tarvis. Vaan poika vielä tarvitsee äitiä ja isää. Pitää pystyä toimimaan.

Pitää pystyä lapsensa valmistamaan siihen, että hän kuolee. Ja tehdä viimeisistä päivistä mahdollisimman hyviä.

1 kommentti:

Kiitos kommentista! Se julkaistaan, kun olen sen tarkistanut.

Suositut tekstit