Suomen hyvä syöpähoito

Olen ollut viime aikoina todella kiitollinen Suomen hyvästä terveydenhuollosta ja etenkin syöpähoidosta. Pojan isä on hakenut apteekista hoitojen alettua kaksi laatikkoa sytostaatteja, joiden hinta on yli 5700 euroa per laatikko ja on maksanut niistä itse 1,50 euroa. Tällaista hyvää verorahoillamme tehdään. Ihmiset saavat lääkkeitä ja hoitoa. Mieluummin verorahoja terveydenhuoltoon kuin vaikkapa Terrafameen.

Olen myös seurannut edelleen keskustelua pojan diagnoosiin liittyvässä amerikkalais-keskusteluryhmässä. Siellä surraan hirveän kalliita vakuutuksia ja jos ei ole vakuutusta, yritetään saada masinoitua rahankeruulla hoitoon tarvittavia rahoja. Miltä kuulostaisi maksaa joka kuukausi 3000 euroa vakuutusmaksuja? Niin toimitaan Amerikassa. Vain rahalla saa hoitoa.

Pojan isältä otettiin luuydinnäyte ja tutkittiin taudin genomia. Tuloksena oli tieto siitä, että tauti on muuntunut siitä, mitä se oli kuusi vuotta sitten, mutta sen ei pitäisi olla huonon ennusteen tauti. Odotamme siis levollisina hoitojen tuloksia ja alkuvuodesta tehtävää kantasolusiirtoa. Sen osalta ei vielä tiedetä, ovatko aikoinaan talteen otetut kantasolut vielä toimintakykyisiä. Viljelytulokset sen sitten aikanaan kertovat.








1 kommentti:

  1. Ihana lukea kehujakin Suomen systeemille. Usein täällä vain valitetaan. Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Se julkaistaan, kun olen sen tarkistanut.

Suositut tekstit