Hyvää Joulua kaikkiin koteihin

Toivotan hyvää Joulua jokaiseen kotiin. Erityisesti niihin koteihin, joissa on ihmisen mentävä aukko, kun rakas ei enää ole juhlassa mukana tai joissa ilo näyttäytyy menneissä jouluissa. Myös niihin  koteihin, joissa rahan puute rajoittaa materiaalisia antimia, tai joissa sairaus ja menettämisen pelko varjostavat valon juhlaa.

Jos jouluusi liittyy menetystä, pettymystä tai yksinäisyyttä, toivon sydämeesi lohtua. Jos siihen sisältyy loukkauksia, pahaa mieltä tai toivottomuutta, toivon voimaa ja lempeyttä.

Joulu näyttäytyy meille jokaiselle omanlaisenaan. Toiselle normaalina pyhäpäivänä, ilman isompaa merkitystä. Toisille juhlapäivänä, johon on satsattu jo pitkään ja johon on latautuneena paljon odotuksia.

Me menetimme yhden joulun valopilkuistamme. Mielessäni on pyörinyt yksi kymmennisen vuotta sitten kuvattu jouluvideo, jossa poika hihkuu innoissaan joululahjojensa keskellä. Joulu tulee silti joka vuosi, myös meille. Päivät tulevat ja menevät. Joulut tulevat ja menevät. Tällaista on nyt meidän elämämme ja tällaisia ovat joulumme, ilman poikaa. Meillä on kuitenkin yhä toisemme ja muut lapset. En voi sanoa, että elämämme olisi huonoa, olihan meillä tämä poika yli kuusitoista vuotta. Se oli suuri lahja, jonka arvo on terävöitynyt nyt, kun sen on menettänyt. Ikävä tuo oman värisävynsä, huonommaksi se ei kuitenkaan elämäämme tee.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Se julkaistaan, kun olen sen tarkistanut.

Suositut tekstit